escape room ljubljana

6 razlogov zakaj je MindMaze Escape room Ljubljana vrhunska ideja za družino.

Starši so večkrat postavljeni pred izziv kako najti aktivnost oziroma dejavnost, ki je všeč tako otroku kot tudi staršu. MindMaze escape room LJubljana je pravi odgovor. Če je dejavnost všeč staršu je otroku običajno malenkost dolgočasno, ter obratno, ob tretjem ogledu otroškega filma v zadnjih nekaj dneh postane tudi zelo zanimiv film milorečeno predvidljiv. Tu so še računalniške igre, ki starejšim običajno tudi niso najbolje razumljene.

Tudi če pogledamo z druge strani, aktivnosti, ki so všeč otrokom so običajno fizično ali psihično prenaporne za starše.

Soba pobega ali escape room pa ujame ravno tisto zlato sredino. S svojo skrivnostnostjo ter zabavnimi in ravno prav zahtevnimi nalogami je namreč primerna tako za starše in otroke.

Poleg vse zabave in zanimivih trenutkov pa vsebujejo še eno prednost, otroci se iz vsega skupaj tudi nekaj naučijo. Kako rešiti problem, ki se najprej zdi zelo zahteven? Kako sodelovati? Kako poslušati druga mnenja? Kako uporabna je matematika, znanost in podobno.

Zbrali smo 6 razlogov zakaj je escape room prava priložnost za družinski obisk:

1. Obisk escape room -a vzbuja radovenost in vzpodbuja učenje novih znanj

Otrokom je običajno težko vzbuditi zanimanje za neko tematiko zgolj z besedami, učbeniki ali predavanji. Otroci so polni energije in domišlije ter posledično potrebujejo kreativne načine s katerimi pridobivajo nova znanja.

Predvsem pri reševanju Escape room Ljublja gre za uporabo logike, matematike in reševanje problemov, ki se sprva zdijo nemogoči. Predvsem na tem področju potrebujejo naši nasledniki vzpodbudo. Potrebno jim je namreč predstaviti logične probleme, ki so povezani z zanimivo tematiko, ki jo predstavlja specifična soba pobega.

Videli boste kako se bodo vaši najmlajši zagnali v iskanje zlatega jajaca v Alkimistovi sobani ali kako neučakano odidejo na misijo najti zemljevid mesta v Okupirani Ljubljani.

  2. Komunikacija med otroci in starši

V prvi točki smo pisali o tem kako se ekipe spopadejo s problemi v sobi pobega. Naloge in uganke, ki jih bo družina videla ter primorana reševati niso vedno rešljive zgolj za otroke (za najmlajše igro prilagodimo), pri običajni igri pa otroci vidijo, da lahko vse naloge rešijo zgolj s pomočjo izkušenejših glav.

To še zdaleč ne pomeni, da otroci ne morejo sodelovati pri reševanju escape room-a Ljubljana saj lahko rešijo ogromno nalog, pomeni pa, da so določeni elementi sobe precej zahtevni že za odrasle, kaj šele za otroke.

Prav to pa je idealna priložnost za izboljšavo komunikacije med starši in najmlajši, saj lahko le s skupnimi močmi rešijo problem. Super primer za to je, ko najmlajši člani najdejo vse sestavine za rešitev naloge, starši pa to pretvorijo v rešitev. Tako prav vsi člani zmagovalne ekipe dobijo občutek zmagoslavja in sodelovanja pri iskanju končne rešitve.

escape room ljubljana

3. Zanimiv vpogled v delovanje vašega otroka

Še ena pozitivna stvar izkušnje družinskega pobega je tudi ta, da iz prve roke vidite kako se vaš otrok sooča z reševanjem različnih problemov ali ugank.

Kako išče odgovore, na kakšen način razmišlja, kako povezuje stvari med seboj, kako dobro posluša navodila, kako intuitiven je itd.

Videli bi recimo na kakšen način se spopada z odklepanjem ključavnice. Morda bi takoj zaprosil za pomoč? Je bolj teoretičen ali praktičen? Rad sodeluje ali bi raje vse naredil sam. V vsakem primeru gre za zanimivo izkušnjo, ki vam veliko pove o njem kot tudi o vas.

Kdo ve, morda pa boste ravno med reševanjem escape rooma ugotovili, da je vaš otrok genij.

Imate dodatno vprašanje? Pokličite 041 991 771, pišite na info@mindmaze.si ali rezervirajte svoj termin na www.mindmaze.si


V tej moderni dobi smo skoraj skozi celoten dan gledamo na eno vrsto ekrana. Življenje z ekrani je popolnoma integrirano v življenja naših otrok že od njihovih prvih dni.

4. Razlog za umik od vseh vrst ekranov.

escape room ljubljana

Vsi te ekrani nam olajšajo marsikateri izziv in nam prinesejo precej pozitivnih stvari kot so boljši in lažji dostop do informacij, boljša povezanost z ljudimi po celem svetu, lažji dostop do izobrazbe itd.

Poleg vseh pozitivnih strani pa prinašajo tudi katero ne tako pozitivno, predvsem pri prekomerni uporabi.

Povprečna odrasla oseba več kot 11 ur na dan gleda ali bere neke vrste ekrana. Številka se je v zadnjih 4 letih dvignila kar za 2 uri.

Študija AC Nielsen

Sobe pobega so odlično orodje za pobeg od tehnologije pa čeprav le za uro ali dve. Kljub temu pa doživetje otroku pokaže, da se veliko dobrih občutkov in veselja doseže tudi brez uporabe tehnologije.

Naše sobe ne vsebujejo prav nobenega ekrana, ker res želimo obiskovalem nuditi pristno izkušnjo iz Alkimistove sobane in Okupirane Ljubljane.

5. Odkritje novega družinskega hobija.

Še težje kot je najti dejavnost, v kateri bi uživali z enim otrokom, je najti dejavnost v kateri bi uživala tudi družina z več otroki.

Težko je namreč najti družinsko aktivnost, ki bi ustrezala vsem s tako razliko v starosti udeležencev.

Običajno so skupine z več otroki najboljše, saj imajo zaradi različne starosti popolnoma drugačen pristop do reševanja ugank, iskanja predmetov ter tudi do pristopa do problema.

Prvi pobeg je vedno najtežji, a družine ki imajo za seboj že 2 ali 3 sobe pobega, so ponavadi zelo dobre in delujejo kot zelo povezana ekipa. Kdo ve, morda se iz enega obiska sobe pobega rodi nova družinska tradicija !

6. Vzpodbujanje zanimanje za mnoge različne panoge.

Zgoraj smo že pisali o različnih panogah, ki zanimajo naše obiskovalcev.

V Ljubljani imamo ogromno sob pobega med katerimi lahko najdemo ogromno različnih tematik. Mi vam priporočamo obisk MindMaze Escape room Ljubljana.

Tu najdete Alkimistovo sobano – v kateri odidete v mistično 16. stoletje in iščete zlato jajce ljubljanskega zmaja, naša druga soba pa je Okupirana Ljubljana, kjer igro začnete v zaporu v letu 1943. Iz zapora morate pobegniti v vojaško pisarno ter najti zemljevid mesta.

Imate dodatno vprašanje? Pokličite 041 991 771, pišite na info@mindmaze.si ali rezervirajte svoj termin na www.mindmaze.si