Escape room Ljubljana

Soba pobega v Ljubljani vas pričakuje

MindMaze Ljubljana je escape room ali soba pobega v Ljubljani. Verjetno se sprašujete kaj escape room sploh je. Prve sobe pobega so se odprle na japonskem, kjer si je nekdo izmislil zanimive rešitve kako izkoristiti svojo klet. V sobo je namestil nekaj starih omar, ključavnic, številk, knjig in igra je bila skoraj pripravljena. Navodila so bila preprosta – za 60 minut bomo v sobo zaprli skupino 2-5 oseb, ki bo morala uspešno pobegniti. Mi pa jih bomo med igro gledali prek kamer in po potrebi pomagali z namigi. Igre so počasi a vztrajno pridobivale na prepoznavi in kmalu so prišle tudi v Evropo, natančneje v Budimpešto, ki je svoj čas vodila na lestvici mest z največ escape roomi.

 

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo trend v porastu prišel tudi v Slovenijo, prva se je odprla v Kobaridu, ki pa se je žal tudi kot prva zaprla. Več je obetalo naše glavno mesto in prav tu so se odprle prve sobe, ki so še vedno odprte. Escape room MindMaze Ljubljana se je odprl novembra 2014, zgolj nekaj tednov po odprtju prve sobe pobega v Ljubljani. Koncept vseh ostaja enak, za 60 minut bomo skupino 2-5 oseb zaprli v sobo. Skupina pa mora v tem času rešiti vse zagonetke in uspešno pobegniti. V primeru težav jih zaposleni spremlja prek kamer in po potrebi pomaga z namigi.

Escape  centru MindMaze Ljubljana, je lociran v centru mesta, na Trubarjevi ulici, zgolj streljaj od Prešernovega trga in ponuja dve tematsko popolnoma drugačni sobi.

Alkimistova sobana vas popelje v mistično 16. stoletje. Vaša skrbno izbrana ekipa, ki šteje med 2 in 5 oseb pa mora za uspešen pobeg najti zlato jajce ljubljanskega zmaja za katerega legenda pravi, da ga je znameniti Alkimist skril v sobano.

Escape room Ljubljana

 

Druga soba pobega pa ponuja popolnoma drugačno izkušnjo. Okupirano Ljubljano smo odprli nekaj mesecev po uradni otvoritvi prve sobe, v njej pa prevladuje vojaška tematika. Igra se začne v zaporu, naloga ekipe pa je, da poleg uspešnega pobega rešijo tudi mesto. Po pobegu iz zapora mora ekipa najti načrt mesta, ki se skriva v sobi. Na voljo imajo zgolj 60 minut.

Escape room Ljubljana

Vtisi obiskovalcev po obisku v escape roomu MindMaze Ljubljana so fantastični. Če so nekateri pred prvim obiskom še malce negotovi, ker ne vedo točno kaj jih čaka so po odigrani igri nasmejani in zadovoljni, da so se odločili obiskati sobo pobega.

Običajno so ekipe po končani igir še toliko bolj povezane, ker prav vsak udeleženec najde nekaj in na koncu prav vsi prispevajo za končno rešitev. Naloge v sobah so precej različne, saj varirajo od klasičnega računanja, do logičnega sklepanja, do minimalnih fizičnih sprenosti ali podobno. Vsak je bolj nadarjen za nekaj in prav to je razlog zakaj so sobe pobega tako dobro sprejete med ljudmi.

Več kot primerne so tudi za otroške rojstne dni, saj v sobah ni nikakršnih fizično zahtevnih stvari ter za potrebe otroških praznovanj rojstnih dni jih tudi malce prilagodimo. Na splošno velja, da se predvsem odrasli v življenju premalo igramo. Saj ob vseh obveznostih prek katerih plujemo skozi življenje preprosto ne najdemo več časa za igranje in prav tu nam pridejo prav escape roomi.

V tem trenutku praktično ne najdemo mesta ali države v katerem še ni escape rooma. Silovit porast lahko pripišemo nevsakdanji izkušnji, ki jo doživijo obiskovalci sobe pobega. Pomembno vlogo ima predvsem to, da postanejo igralci praktično glavni junaki svojega filma, oni odkrivajo, oni raziskujejo ter oni logično povezujejo predmete in zagonetke v igri. Res je zanimiv občutek, ko nekaj nisi in nisi uspel rešiti in dobiš zgolj minimalen namig kam je potrebno pogledati in kar naenkrat je vse jasno prav vsem članom ekipe in hkrati so vsi malce jezni sami nase kako to, da niso uspeli tega videti prej.

Dokaz o zadovoljstvu naših obiskovalcev so tudi pozitivni komentarji na portalu Tripadvisor. Gre za vodilen portal na katerem obiskovalci iz celotnega sveta ob obisku določenega mesta in atrakcije zapišejo svoj pogled na izkušnjo. Z veliko večino najvišjih ocen, 5*, se še naprej trudimo za zadovoljstvo vseh, ki pridejo v naš escape room v Ljubljani.

Spodaj je nekaj izjav zadovoljnih obiskovalcev:

“Pozdravljeni organizatorji igre, včeraj sem bila v vaši sobi in bilo je
FANTASTIČNO!!!!!!!!!!!! Neverjetno, kaj vse ste se spomnili! Moram vas zelo
pohvaliti v imenu naše peterice. Vsi smo bili zelo navdušeni in prosim, da nas
obvestite, ko boste odprli novo sobo. Smo že tam!

Mimogrede sem pomislila, da sem verjetno vaša najstarejša udeleženka,
letnik 1946!”

“Najlepša hvala! Otroci so se imeli odlično ?
Veliko uspeha še naprej!
Lp,”

“Bil sem že v nekaj escape roomih, vendar je Alkimistova sobana res nekaj posebnega”

 

Prav obe igri, ki jih nudimo v naši sobi pobega potekata na simbolni ravni, tako da za znanje igre ni potrebno nobeno znanje jezika, kar pomeni, da lahko tudi tujci pridejo k nam na drugačno doživetje Ljubljane. Ker nam marsikateri obiskovalec po igri prizna, da je bil v skrbeh, ker se ne spozna na zgodovino lahko izpostavimo tudi, da za igranje ter uspešen pobeg ni potrebno nobeno predznanje zgodovine.

Enkrat ko odigraš dobro igro v escape roomu, sobo pobega, ki ti je všeč in si si jo zapomnil želiš odigrati še. Ker je že kar nekaj naših obiskovalcev odigralo obe sobi že snujemo načrte za naprej, ker spet pripravljamo nekaj posebnega.

Za vse, ki se morda bojijo zaprtih prostorov pa še ta informacija. Tu ne gre za male omare v katere bi vas zaprli, ampak za velike sobe z visokimi stropi, poleg vsega naštetega pa imate poleg izhoda tudi rdeči gumb, ki odpre vrata, tako da se lahko brez težav rešite…samo bolj zabavno se je rešiti skozi igro.

Če še niste prepričani ali bi prišli v escape room MindMaze Ljubljana vam lahko sporočimo še, da je vaš obisk popolnoma brez tveganja. Če vam igra ni všeč jo lahko po 15 minutah povsem brez težav zapustite, mi pa vam brez vprašanj vrnemo denar. Tovrstno garancijo zadovoljstva nudimo že od našega odprtja, vendar je ni koristil še prav nihče.

Pridite in obiščite našo sobo pobega v samem centru mesta ter spoznajte Ljubljano na nov, drugače in zabaven način o katerem boste vsem okoli vas govorili še nekaj časa.
Moj naslov