Ste vedeli, da je 1. oktober mednarodni dan Escape room-ov?

Na pobudo Nizozemskih kolegov je v letu 2015 nastala ideja, da tudi vedno bolj popularna aktivnost v obliki pobega iz zaklenjene sobe potrebuje svoj mednarodni dan.

escape room ljubljana day


Že veste kaj privlači množice ljudi po svetu, da obiskujejo sobe pobega, tako imenovane Escape rooms?

Drznemo si trditi, da ga ni človeka na svetu, ki si ne bi enkrat ob ogledu filma ali branju knjige zaželel vstopiti v zgodbo in postati glavni junak. Da bi bil prav on tisti, ki poveže vse manjkajoče koščke sestavljanke v sliko, razreši uganko in postane junak. In vse to v družbi svojih prijateljev ali bližnjih.


Točno to omogočijo sobe pobega. Z raznovrstnimi scenariji in različno postavljenimi sobami omogočijo ekipi, da se za eno uro vživi v glavne junake svojega filma. Na izbiro je toliko scenarijev, kot je različnih sob pobega po svetu. Nekje vstopiš v 16. stoletje in med raziskovanjem mistične sobe slavnega alkimista iščeš zlato jajce Ljubljanskega zmaja, spet drugje lahko nastopiš kot glavni junak, ki bo rešil glavno mesto pred uničenjem. Ura pa tik taka…


Skupaj s prijatelji imaš eno uro časa, da pozabiš na službo in vsakodnevne obveznosti in prevzameš junaška poslanstva. Dober občutek samozavesti, ki te prevzame ob uspešno rešeni uganki in povezanost v ekipi pa te spremljata še mnogo kasneje.

Ker so prav takšni dnevi več kot primerni, da se skupaj poveselimo vas prav na ta dan (nedelja 1.10.2017) v sobah MindMaze Ljubljana pričakuje prav posebno presenečnje.