2022 živi igralci

NE ZAMUDITE, 28 – 31. OKTOBER 2022: MISIJA, POLNA IZZIVOV, NAPETOSTI IN ADRENALINA V ESCAPE ROOM MINDMAZE LJUBLJANA. ??✊ ZA SVOBODO GIBANJA! POBEG Z ŽIVIMI IGRALCI

Živi igralci so v sobah pobega v tujini že skoraj uveljavljena praksa, v Sloveniji pa je vse skupaj še nekaj čisto neraziskanega in nepreizkušenega.

Ker ob koncu tega meseca za vas zopet pripravljamo prav posebno izkušnjo v sobi pobega s pravimi igralci, je to idealen trenutek, da si o vsem skupaj preberete še nekaj več.

Torej, kakšno vlogo sploh imajo pravi igralci v sami sobi pobega?

Živi igralci kot prijatelji in ključ do pobega – ali kot nasprotniki in ovira na poti do uspeha?

Živi igralci v sobi pobega vam pri pobegu lahko pomagajo in so, tako kot vi, protagonisti same igre. Od njih boste pridobili namige, predmete… Ali pa vas bodo pri samem pobegu iz sobe poskušali ovirati in vam na različne načine poskušali odvzeti dragocen čas, ki ga imate na voljo za pobeg iz sobe.

Ob prihodu vam bodo razložili, za kaj pri sami sobi pobega sploh gre in kaj je vaš glavni cilj. Ker ste pri pobegu del določene zgodbe, je priporočljivo, da poslušate in upoštevate njihova navodila in nasvete, saj zelo dobro poznajo samo sobo pobega in so lahko pogosto ključni faktor, ki vam bo pomagal do uspešnega pobega! Če se vam bo pri pobegu kje zataknilo, vam prav tako lahko priskočijo na pomoč.

Ker pa se vsaka skupina, ki skuša pobegniti iz sobe pobega, obnaša nekoliko drugače, bodo igralci svoje dialoge in obnašanje prilagodili skupini in (ali) posameznikom in jim s tem pričarali edinstveno doživetje v sami sobi pobega!

Razbijanje monotonosti in popestritev same igre pobega!

Sestavljanje samih ugank in šifer, ki jih morajo udeleženci sobe pobega razrešiti, je lahko precej nehvaležna naloga za snovalce igre.

Udeležencev igre v kratkem časovnem obdobju ne smejo preobremeniti s prevelikim številom namigov, po drugi strani pa morajo poskrbeti, da udeleženci ne postanejo zdolgočaseni in ne izgubijo interesa za samo igro, ker jim že kar nekaj časa ni uspelo najti nobenih novih namigov. Sicer udeleženci lahko za pomoč zaprosijo moderatorja igre (t.i. Game Master), ki jih med pobegom opazuje in nadzoruje, vendar pa taka zunanja pomoč lahko nekoliko pokvari samo doživetje udeležencev sobe pobega.

Živi igralci lahko po drugi strani poskrbijo, da so udeleženci igre pobega pod stalnim pritiskom in jih lahko na eleganten način usmerjajo proti ključnim namigom, če opazijo, da so se znašli v težavah in se z določenimi ugankami ukvarjajo predolgo. Ker so igralci ključni del same zgodbe, s tem poskrbijo, da se udeleženci same sobe pobega še bolj vživijo v samo igro in v njej še toliko bolj uživajo.

Na koncu je vse skupaj le igra…

Da boste v sami igri uživali tako vi kot tudi igralci, pa bodite do igralcev spoštljivi in prilagodite način komunikacije na raven, s katero igralci komunicirajo z vami. Igralci, ki se bodo do vas vedli hladno in osorno pričakujejo in so vajeni, da se boste podobno do njih vedli tudi vi.

Sam nasvet je precej samoumeven, pa vseeno: kakršnokoli fizično ali pretirano verbalno nasilje nad igralci v sami sobi pobega nima mesta in ga zato ne uporabljajte.

Zavedati se morate, da se bodo igralci do vas včasih vedeli nekoliko nevljudno ali nespoštljivo, ker je to njihovo delo in da vam na osebni ravni izven sobe pobega ne želijo nič slabega. Vseeno pa morajo, zaradi ohranjanja samega vzdušja in atmosfere v sobi pobega, včasih igrati tudi like, ki bodo do vas nevljudni, vas bodo pri pobegu ovirali in vam ne bodo ponudili pomoči.

Zakaj vsega skupaj ne preizkusite tudi sami!

Če naše sobe pobega: Okupirana Ljubljana še niste obiskali, boste imeli konca tega meseca idealno priložnost, da preizkusite, kako poteka igra sobe pobega z živimi igralci tudi pri nas v Sloveniji!

V sodelovanju s super ekipo iz Slepe Ulice za vas pripravljamo nepozabno doživetje, kjer bomo s pomočjo njihovih izkušenj in prijemov poskrbeli, da bo reševanje nalog še bolj zanimivo in razburljivo, pobeg iz sobe pa še težji!

Za samo naročanje in rezervacijo  terminov, dne od 27 – 31. oktobra vas prosimo, da nas kontaktirate na telefonsko številko 041 991 771 ali pa nam pišite na naš elektronski naslov: info@mindmaze.si… Se vidimo!