Zakaj je soba pobega odlična ideja za konec šole?

10 mesecev sodelovanja v razredu pričara prav posebne stike in odnose. Za zelo zanimiv zaključek šolskega leta, pa se je že večkrat izkazal obisk izredno priljubljene sobe pobega v Ljubljani. 

V zadnjih nekaj letih so po svetu oživele zanimive miselne igre, ki jih obožuje vedno več ljudi. A ne brez razloga! Sobe pobega oziroma Escape Room doživetja, kot jih imenujejo v tujini so priljubljene zaradi svoje komplekse zasnove in mikro detajlov, ki so potrebni, da je doživetje sobe pobega zares nekaj izjemnega. Ekipa od 5 ali 6 oseb (v eni sobi – hkrati se lahko igra v dveh, torej do 12 igralcev naenkrat) v sobi odkriva uganke, išče predmete in poskuša najti pot do končne rešitve – predmeta, s katerim se “reši” iz sobe.

 


Za razliko od šolskih testov tu ni potrebno nikakršno predznanje. Skupaj z ekipo sošolcev namreč vstopite v mistično 16. stoletje, kjer morate poiskati zlato jajce ljubljanskega zmaja ali pa v bolj razburkano leto 1943, ko je vaša naloga rešiti Okupirano Ljubljano. Za uspešno rešitev nalog morate povezovati nekatere stvari, razmišljati logično ter ogromno sodelovati in komunicirati. Poleg vseh VAU efektov pa vam v escape room Ljubljana – MindMaze obljubimo tudi prvovrstno zabavo.

Kaj pravzaprav soba pobega je?

Sobe pobega so trenutno najbolj vroča atrakcija na svetu. Gre za igro, kjer ste vi in vaša ekipa, ki jo izberete sami, v glavni vlogi. Za 60 minut vas zapremo v sobo, vi pa morate s pomočjo vašega razmišljanja in sodelovanja uspešno pobegniti iz nje. V skrajnem primeru vam lahko pomagamo tudi z namigi. Igra ni strašljiva, nasprotno, večina ekip pove, da je bilo to najbolj zabavnih 60 minut.

 

Zakaj s šolo v escape room?

Ker boste lahko spoznali sošolce še v drugačni luči. Ker escape room ni tekmovanje – ravno nasprotno – je sodelovanje, druženje, smeh, navdušenje in razmišljanje na drugačen način. Ko vstopite v escape room, vstopite v drug svet, svet kjer pametni telefoni ne obstajajo. Verjemite, da jih do danes še nihče ni pogrešal med igro 🙂 

 

5 stvari, ki jih boste odnesli kot ekipa

Ključ je v sodelovanju

Tako kot pri prepisovanju odgovorov na testu ali pisanju naloge na hodniku je pomembno sodelovanje. Saj poznate situacijo, ko se sošolec obrne malo vstran, da lahko vidite odgovor, ali situacijo, ko imate samo še 1 minutko do začetka ure in vam sošolka narekuje odgovore za domačo nalogo. Tudi v sobi pobega je pomembno, da sodelujemo, povemo kaj smo našli, ker bo mogoče prav sošolec, ki je običajno bolj tih, našel rešitev za odprtje skrivnostne skrinje.

Čas je relativen

Poznate teorijo o relativnosti časa? Se vam šolska ura, ki šteje 45 minut zdi neskončna? Vas zanima kako hitro lahko mine 60 minut? Čas v escape roomu Ljubljana  – MindMaze poteka bliskovito. Večina ekip praktično ne verjame, da so bili v sobi res 60 minut.

Igra vlog

Vas zabava reševanje nalog in iskanje znakov, ki vas bodo pripeljali do rešitve? Želite stopiti v čevlje slavnih detektivov kot so Sherlock Holmes, Monk in drugi? Če ste na vprašanje odgovorili z da, potem je escape room MindMaze Ljubljana prava zabava za vas. Stopili boste v drug svet, v svet, kjer ne boste vedeli ali misteriozni znaki na skrinji karkoli pomenijo ali so tam povsem brez razloga. Prav tako, vam bo morda prav prišlo znanje Morsejeve abecede. Morda tudi ne. (Pravvse odgovore boste morali poiskati sami.

Zadnja pustolovščina 

Preden vsak izmed sošolcev odide na svoj del obale ali sveta se spodobi, da šolsko leto zaključite kot ekipa. Sami si zberete svojo zmagovalno ekipo in prav s člani vaše ekipe boste še med poletjem obujali občutke, kako ste s skupnimi močmi pobegnili iz sobe.

Občutek zmagoslavja

Še boljše občutke vam bodo dale uspešno rešeni izzivi v sobi pobega. Zgodilo se bo namreč, da ne boste vedeli ali zagonetko rešujete na pravilen način ali ne. Ključavnica se bo vseeno odprla in vam bo povsem logično, da se je to zgodilo. Da ne omenjamo občutka, ko se vrata odprejo in vi povsem po svoji zaslugi, znanju in intuiciji uspešno pobegnete v sedanjost.

 

Ponudba, prilagojena razredom!

Za ekipe šolskih in srednješolskih imamo pripravljen program, ki v celoti razdeli dejavnost vseh otrok oziroma dijakov. Več informacij najdete na TEJ POVEZAVI.