10 razlogov zakaj je escape room idealen teambuilding.

Teambuilding je skupno preživljanje prostega časa zaposlenih izven delovnega okolja. Zakaj je escape room popolna izbira za teambuilding pa preberite spodaj.

 

1. Zagotovljena zabava z izzivi

Koncept igre »sobe pobega« (Escape Room) so miselne igre, kjer skupina ljudi, sodelavcev, prijateljev, sošolcev ali članov družine… raziskuje in rešuje miselne uganke na poti do cilja. Cilj igre pa je najti končno rešitev za izhod oz. pobeg iz sobe. Pri tem so zagotovljeni tako miselni izzivi kot tudi sama zabava.

2. Za igro niso potreba predznanja

Za igranje iger sob pobega (Escape Room) niso potreba nikakršna predznanja kot naprimer: zgodovine, matematike, kemije, fizike ali slovenščine. Za igranje iger sta potrebna praktičnost in iznajdljivost ter »teamsko« delo.

3. Sodelovati morajo vsi udeleženci

Pri igrah sob pobega (Escape Room) je potrebno sodelovanje vseh udeležencev, saj je večina izzivov zasnovanih tako, da je za rešitev potrebno sodelovanje več ljudi oz. igralcev.

4. Vodstvene sposobnosti

Pri igranju tovrstnih miselnih iger se pogosto izkaže, da formalni vodje kolektiva niso nujno tudi vodje ekipe, ki rešuje uganke sobe pobega (Escape Room). Skozi samo igro pridejo do izraza tisti, ki ponudijo največ idej za rešitev neke uganke. Samo dejstvo pa zna biti dober indikator pri ugotavljanju, kdo so tisti skriti vodje v kolektivih in na kakšen način se lotevajo zastavljenih ugank.

5. Ena ura na razpolago za hitre odločitve

Povprečen čas igranja igre sobe pobega  traja približno eno uro. Pri tem je pomembno, da ekipe ne izgubljajo časa za stvari, ki niso relevantne. Največji izziv pri tem pa je, ugotoviti kaj je zares pomembno za rešitev določene naloge in kaj ne.

6. Potrebno skupinsko delo za uspešen pobeg

Igre sob pobega so zasnovane tako, da jih ne more rešiti en sam človek, temveč je potrebno sodelovanje celotne ekipe. Optimalno število igralcev je 4 – 5. Seveda igro lahko igrata tudi 2 igralca, ali več kot 5. V Escape room Ljubljana – MindMaze lahko igro istočasno igra do 12 oseb. 

7. Razmišljanja izven splošnih okvirjev

Pri reševanju ugank in končni rešitvi igre sobe pobega je potrebno razmišljanje izven splošnih okvirjev. Znanje kemije, strojništva, finančne matematike ipd… vam ne bo kaj dosti pomagalo. Zastavljene naloge niso ravno vsakdanje zato boste morali biti kar se da kreativni in iznajdljivi.

8.Občutek zmagoslavja zagotovljen

Vašo igro sobe pobega spremlja operator preko kamere in namen tega je, da vam v kriznih situacijah lahko priskoči na pomoč saj ni nujno, da boste vse naloge uspešno opravili sami.

Vseeno pa z našimi namigi ne bomo pokvarili vaše igre, saj namigi nikdar niso »direktni«. Operator vam bo pomagal zgolj toliko, da boste preusmerili vašo pozornost na stvari, ki so za rešitev naloge pomembne in na koncu boste vendarle morali rešitev poiskati sami.

Seveda vam bo na razpolago samo takrat, ko ga boste sami poklicali.

9. Ekipni duh in tekmovalnost za uro časa

Kolektivom, ki so radi tekmovalni svetujemo, da si izberejo isto sobo pobega, se razdelijo v skupine in ob koncu igre primerjajo končne čase, se pogovorijo o tem, kako so se lotili določene naloge in kaj je bil za njih največji izziv. Pri tem ne bodo igro zapustili zgolj navdušeni, pač pa bodo imeli tudi veliko tematik za pogovore v nadaljnjem druženju.

10. V primeru slabega vremena »team building« ne odpade

Pogosto se rado zgodi, da pri planiranju »team buildingov«, še tako odličen plan, na koncu pokvari vreme. Pri izbiri sob pobega pri tem ne boste imeli težav, saj se igre igrajo v zaprtih in klimatiziranih prostorih. Ne glede na letni čas, bo vaš »team building« dosegel svoj namen. 

VSTOPITE KOT SKUPINA, IZSTOPITE KOT EKIPA!

Še več o teambuildingu si preberite na povezavi.

Za več rezervacij smo na voljo na 041 991 771 ali na info@mindmaze.si

Klik – za rezervacijo svojega termina